Mijn eerste speelfilm

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 00:04

De filmdagen komen steeds dichterbij...

Sinds januari dit jaar ben ik begonnen met het schrijven van mijn eigen speelfilm. Vorig jaar had ik nog een seizoen gedaan van het onofficiele vervolg op het huis Anubis. Alle 40 afleveringen zijn nog terug te zien op YouTube. Dit jaar wilde ik wat anders doen, dus besloot ik om met de cast en de crew een film te maken. Een spinn-off met de Anubis karakters. Echter wil ik de film los laten staan van de serie, dus buiten de karakters om zal er niet veel uit de serie terug komen.

 

Na een schrijfproces ben ik begonnen met de voorbereidingen, zo is er met crowdfunding een klein budget opgehaalt waarmee (hopelijk) de film mee gerealiseerd kan worden. Het gaat om kostuums en decor stukken die gemaakt moeten worden voor de film. Ook is er apparatuur nodig om de effecten on point te krijgen. Een heel begrotingsplan dus... 

 

Ook ben ik lekker bezig met het storyboard, hier moet ik nu mee opschieten, want dit is een grote overdracht voor de DOP (Director of Photography) en de Cameraman/Vrouw. Het moet voor hen precies duidelijk zijn wat ik wil. Ook zit ik met de Art department in een proces, om zo te bepalen hoe alles eruit komt te zien en of het voldoet aan mijn beeld.

 

De draaidagen komen er bijna aan, de eerste staat vast op 15 Augustus. We hebben een draaiweek van 6 dagen om deze lange speelfilm te shooten. Het belooft een spannende week te worden, maar ik heb er super veel zin in.

 

- Sarel Koning


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.